Földbe gyökerezik a lábam,

bűvös delejként érzi talpam: csodálatos, rejtélyes ország rejtőzködik, lappang alattam.
- Keszei István -

EZ CSÚSZÓS LESZ: CSÚSZDAPARKOK SZOBOSZLÓTÓL CSERKESZŐLŐIG!


Utánajártunk, hogy hol tudunk a legdurvábban belecsobbanni a vizes élményekbe a híres alföldi fürdőkben. Vigyázat, errefelé nagyfokú a csúszásveszély!

Hajdúszoboszló | Aqua Palace Aquapark

Megszámlálhatatlanul sok medence és egy igazi csúszdaparadicsom vár bennünket Hajdúszoboszlón. A csúszdapark a strandfürdőn keresztül közelíthető meg külön karszalag megvásárlásával. A tizenkét méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pálya közül választhatunk. A Niagara, kamikáze, twister, hidrocsúszdákon próbára tehetjük bátorságunkat. Barátinkkal, családtagjainkkal pedig egy négypályás csúszdán versenyezhetünk.

Az Aquapark extrém zónájában a bátrabbak újabb hat, izgalmas kalandcsúszdát (pl.: szabadesős alagút, szuperhullám, cunami) próbálhatnak ki.

A kisebbek sem maradnak azonban ki a szórakozásból. Gyermekcsúszdák, játszótér és játékelemekkel ellátott medencék garantálják, hogy csodálatos élményekkel gazdagodjanak.Vásárosnamény-Gergelyiugornya | Atlantika Vizividámpark

Gondoskodik az egész napos szórakozásról. Kamikáze-, úszógumis, anakonda- és családi csúszdákon csúszhatunk végig. Továbbá Magyarországon csak itt található két Shuttle csúszda, melyek érdekessége, hogy egy bobon, 15 méter magasból, 45 fokos eséssel érkezünk a medencébe. Ráadásul, minden nap 12 és 16 órakor fóka show látható a vízi parkban. Ezt követően Sonyval, a 300 kg-os oroszlánfókával ugyancsak alkalmunk nyílik egy közös fürdőzésre.Szolnok | Liget Termálstrand és Élményfürdő

Szintén rendelkezik egy összetett csúszda rendszerrel. Megtaláljuk benne a hagyományos kialakítású enyhe esésű, kanyargós csúszdától kezdve a meredekebb, éles kanyarokkal kialakított csúszdákat is. A merészebbek itt is kipróbálhatják milyen egy "kamikaze" csúszás.

Cserkeszőlő | Cserkeszőlő fürdő

Aki inkább egy különleges csúszdát próbálna ki, látogasson el a cserkeszőlői fürdőbe, ahol egyszer talán azt mondták a régi csúszdaszerkezet előtt spekuláló mérnökök: "Ez elég gagyi volt eddig, de ponyvát rá!". Így megépítették a csodaszép kis település Európában is egyedülálló kétpályás ponyvacsúszdáját.Debrecen | Aquaticum

Az Észak-alföldi régióban hűvösebb időkben sem kell lemondanunk a csúszdázás élményéről. Az Aquaticum Debrecen fedett élményfürdőben trópusi hangulatú környezetben élvezhetjük a siklást. A bevállalósak kilenc méter magasról csúszhatnak le a zárt csúszdán vagy akár a nyitott kamikáze csúszdán. A családi csúszdáról pedig egyszerre akár többen, összekapaszkodva merülhetünk el a habokban. A gyermek és bébimedencében a legkisebbek is biztonságosan csúszdázhatnak.

Nyíregyháza | Aquarius Élményfürdő

Ugyancsak feledhetetlen élménnyel várja az apróságokat. Nemcsak csúszdák (íves-, verseny-, elefánt csúszda), de egy Inka romtemplommal, egy kincses szigettel és egyéb élményelemekkel kiegészített mesés gyermekvilág is elénk tárul a fürdőben. A nagyobbak részére hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal ellátott vadvízi sodrófolyosó és különböző óriáscsúszdák kerültek kialakításra.

forrás: itthon.hu